Home » Benelux Scientific » Deeltjesgrootte én Zeta potentiaal

Deeltjesgrootte én Zeta potentiaal

Advertisements

Oppervlakte- en deeltjeskarakterisering » Deeltjesgrootte

Deeltjes in een colloidale suspensie of emulsie hebben meestal een elektrische lading. Deze lading is vaker negatief dan positief en kan door een groot aantal oorzaken ontstaan.

Soms bevat het oppervlak van de deeltjes bepaalde chemische groepen die kunnen ioniseren om zo een geladen oppervlak te creeren. Anderzijds kan het oppervlak soms ook bij voorkeur bepaalde ionen met een bepaalde lading adsorberen ten koste van ionen met een tegengestelde lading.

De hoeveelheid lading op het oppervlak van een deeltje bepaalt in belangrijke mate eigenschappen zoals de stabiliteit van de suspensie of emulsie.

De nieuwe Acoustosizer IIs biedt een diepgaande en complete karaterisering van geconcentreerde colloidale dispersies. Door de directe meting van deeltjesgrootte, zeta potentiaal, pH, geleidbaarheid en temperatuur wordt de meest uitgebreide analyse beschikbaar gesteld in één enkel instrument.

Bij traditionele karakteriseringtechnieken moet monsterverdunning en monstervoorbereiding plaatsvinden, waardoor de methoden vaak erg tijdrovend en foutgevoelig is. De gepatenteerde multi-frequentie elektro-acoustische technologie elimineert dit soort problemen. De Acoustosizer IIs meet deeltjesgrootte en Zeta Potentiaal direct onder de werkelijke condities en concentraties tot 40% (v/v).

De Acoustosizer IIs bezit een corrosiebestendige polypropylene kast en gebruikersvriendelijke 3/8-inch connecties. Het design van de Acoustosizer IIs kan eenvoudig aangepast worden ten behoeve van speciale applikaties. Het instrument wordt geleverd inclusief titratie-unit.

Gemeten parameters:

  • Deeltjesgroottedistributie
  • Zeta potential
  • Dynamische mobiliteit
  • Dempingspectrum Ultrasone Signaal
  • pH
  • Geleidbaarheid
  • Temperatuur
  • % vaste stof concentratie (optioneel)
This text was reproduced under the Creative Commons Attribution/Share-Alike License; additional terms may apply. See Terms of use for details.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: