Home » Benelux Scientific » Totaal organisch koolstofgehalte (TOC)

Totaal organisch koolstofgehalte (TOC)

Advertisements

 Procescontrole/ontwikkeling en monstervoorbereiding » Totaal organische koolstof gehalte

Totaal organisch koolstofbepaling (TOC) is een populaire analytische techniek, die gebruikt wordt voor de bepaling van de waterkwaliteit. De US Pharmacopoeia (USP), Europese Pharmacopoeia (EP) en Japanse Pharmacopoeia (JP), erkennen TOC als dé noodzakelijke test op gezuiverd water en water voor injectables (WFI).

TOC wordt ook in grote mate gebruikt in de biotechnologische industrie als maat in de validatie van reinigingsprocedures, zoals “clean-in-place” (CIP). De TOC concentratie kan hierbij worden gebruikt om het succes van de reinigingsprocedures aan te tonen.

Sinds in de 70-er jaren de relatie werd gelegd tussen het biologisch zuurstof verbruik (BOD), chemisch zuurstof verbruik (COD) en TOC werd wereldwijd de TOC-analyse apparatuur de ruggengraat voor vele waterbehandeling- en kwaliteitscontrole laboratoria.

Voor milieuapplicaties is TOC een essentiële parameter die gebruikt wordt om afvalwater van industriële bronnen te beoordelen.

TOC-analyse is al voor geruime tijd een zeer bekende techniek om de waterkwaliteit te testen gedurende drinkwaterzuivering. Voordat het water wordt gedesinfecteerd speelt TOC een belangrijke rol in de aanwezigheid en hoeveelheid natuurlijk organisch materiaal (NOM).

De Apollo 9000

Voor applicaties waarbij moeilijkere matrices zijn betrokken (zoals zure monsters en monsters met deeltjes) maakt de Apollo 9000 gebruik van een zelfreinigende TOC methode die zogenaamde “carryover” minimaliseert en lange-termijnstabilisatie garandeert. Het reinigen van de leidingen met schoon water gedurende elke analyse garandeert een blijvende uitstekende werking van de analyzer.

De Apollo 9000 kan tevens uitgevoerd worden met een totaal stikstof (TNb) module. Klik hier voor meer informatie over TNb analyses.

Om de capaciteit van de Apollo 9000 te vergroten kan de analyzer uitgevoerd worden met een STS 8000 Autosampler. De STS 8000 is een betrouwbare robotgestuurde XYZ autosampler, geschikt voor nagenoeg elk TOC monster. Door de toegankelijkheid van de monsterhouders gaat het vullen van de STS 8000 eenvoudig en snel.

De Phoenix 8000

Door de mogelijkheid om grote volumes te injecteren in combinatie met een lage achtergrondsignaal levert de UV persulfaat methode als TOC analysetechniek een uitstekende analytische nauwkeurigheid,  precisie en lange-termijn calibratiestabiliteit.

Nagenoeg elk onderdeel van de analyzer kan worden bereikt in minder dan 2 minuten. Al het glaswerk is aan de voorzijde van het instrument geplaatst. Alle leidingen voor zowel monster als gas zijn kleurgecodeerd voor snelle identificatie.

Het instrument communiceert door middel van een zeer gebruikersvriendelijke interface, de zogenaamde TOC Talk. Om de industrie te help te voldoen aan de 21 CFR protocollen zijn speciale softwarepakketten beschikbaar.
Ook de Phoenix 8000 is te gebruiken in combinatie met de STS 8000 Autosampler.

De Fusion

De Fusion biedt TOC analisten nog meer flexibiliteit, intelligentie en gebruikersvriendelijkheid. Daardoor is dit instrument uitermate geschikt voor de meest veeleisende laboratoria.

De Fusion maakt gebruik van de krachtige UV Persulfaat oxidatie waardoor koolstof vrij kan worden gemaakt uit zelfs de moeilijkste matrices. De implementatie van de zogenaamde “Static Pressure Concentration” (SPC) technologie maakt het mogelijk om de zeer lage gevoeligheid te verkrijgen van een Non-Dispersieve Infrarood (NDIR) detector. Bij de ontwikkeling van de Fusion is gebruik gemaakt van de laatste stand der technologie. De Fusion is te gebruiken voor een breed applicatiegebied.


SPC Technologie: superieure gevoeligheid.

Gedurende de TOC analyse wordt organisch koolstof geoxideerd door een krachtige, nieuw ontwikkelde UV reactorvat. Dragergas brengt het CO van het monster naar de detector. De uitgaande klep van de detector wordt gesloten om op die manier alle CO van één meting op te vangen. Daarna wordt het CO ge-evacueerd uit de detectorcel.

Het grote voordeel van de SPC detectie technologie is het feit, dat de gehele TOC reactie in één keer wordt gemeten binnen de detectorcel. De techniek elimineert de inherente fout die ontstaat bij andere detectortechnologieen.

 This text was reproduced under the Creative Commons Attribution/Share-Alike License; additional terms may apply. See Terms of use for details.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: