Home » Benelux Scientific » Thermische analyse

Thermische analyse

Advertisements

Thermische analyse

Bij thermische analyse wordt gekeken naar de fysische veranderingen die het gevolg zijn van het aanleggen van een gecontroleerde temperatuur.

TGA – thermo gravimetrie.
TGA is een techniek met een sterk karakteriserend vermogen voor het materiaal wat wordt onderzocht. TGA is een (destructieve) techniek waarbij het monster wordt verwarmd in een gecontroleerde atmosfeer. De massaverandering, als gevolg van verdamping, ontleding, verbranding, of adsorptie/desorptie wordt in functie van tijd, temperatuur en druk gemeten.
Gravimetrie onder extreme condities vergt een zeer robuuste TGA.

DMA – dynamisch mechanische analyse
Met DMA wordt informatie verkregen over de elastische eigenschappen van het materiaal in functie van tijd, temperatuur en frequentie. Elasticiteit en demping zijn belangrijke eigenschappen van materialen. Door deze te meten over een breed frequentiegebied is te voorspellen hoe een product zich in de praktijk zal gedragen.

Thermische geleidbaarheid.
Warmtetransporteigenschappen als thermische conductiviteit en diffusiviteit zijn belangrijke praktische materiaaleigenschappen. De Hot Disk methode is een transient plane source techniek die zeer breed inzetbaar is.

Nano-IR, AFM in combinatie met IR spectroscopie
Via AFM is het mogelijk om in het nanometer bereik niet alleen de topografie maar ook mechanische, elektrische, magnetische of thermische eigenschappen te bepalen. In combinatie met infrarood spectroscopie wordt Nano-IR een multifunctioneel systeem. Het levert topografische, mechanische, chemische en thermische informatie in het nanometer bereik.

AFM+, AFM in combinatie met thermische analyse
AFM topografie in combinatie met thermische analyse in het nanometer bereik voor het bepalen van glasovergangstemperatuur en smelttemperatuur.

Meltflow en HDT/VICAT
Andere thermische technieken worden met name gebruikt bij de controle van polymeren, zoals de meltflow-index en HDT/VICAT.

Verbrandingscalorimetrie.
De calorische waarde is nog altijd een belangrijke parameter voor diverse materialen, van brandstoffen en alternatieve grondstoffen tot afvalstoffen. Isoperibole calorimeters koppelen gebruiksgemak aan nauwkeurigheid.

Polymeer onderzoek

Veiligheidstesten

Metlfow-index
HDT/VICAT tester
Injection moulder
Testmonster voorbereiding
Bom calorimeters
Microcalorimetrie
ARC
Snelle chemische veiligheidstest

This text was reproduced under the Creative Commons Attribution/Share-Alike License; additional terms may apply. See Terms of use for details

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: