Home » Benelux Scientific » Shear Stress reometers

Shear Stress reometers

Advertisements

Krachtgestuurde reometers bieden als belangrijkste voordeel, dat een heel groot onderscheid gemaakt kan worden tussen vloeistoffen, die zich in eerste instantie reologisch identiek lijken te gedragen. Met name data die verkregen kunnen worden bij zeer lage afschuifsnelheden kunnen niet worden verkregen met snelheidgestuurde viscositeitmeters. Reologische bepalingen door middel van krachtgestuurde metingen bieden dan ook een uitstekende karakterisering van bijvoorbeeld de viscositeit, thixotropie-effecten, zwichtspanning en ‘creep’ en ‘recovery’ analyse.

Brookfield RS Cone plate reometer

Deze kegel/plaat reometer heeft als grote voordeel dat met behulp van de verschillende spindels een heel groot viscositeitsbereik. Door de zeer scherpe prijsstelling is dit de goedkoopste oplossing kegel/plaat verkrijgbaar. Voor meer informatie, klik hier.

Brookfield RS Coaxial cylinder reometer

Deze reometer is door zijn zeer robuuste ontwerp geschikt voor zowel onderzoeksdoeleinde als ook voor productiecontrole. Met het speciale coaxiale systeem is het mogelijk om extreem lage viscositeit te meten. Voor meer informatie, klik hier.

Brookfield RS Soft solid tester

Deze reometer is als enige in zijn soort in staat om de reologische eigenschappen te bepalen van niet homogene producten. Voor meer informatie, klik hier.

Brookfield RS Portable Rheometer

De draagbare reometer van Brookfield is een dynamische, rotatie reometer voor de bepaling van viscositeit, zwichtspanning (yield stress) en kruip (creep). Door zijn ontwerp is het mogelijk de reometer zowel in productie als in het veld te gebruiken. Voor meer informatie over de RS Portable, klik hier.

Cursus

Cursus Brookfield viscositeit meten, de plek om alles te leren over viscositeit en rheologie. Voor 2011 staat de cursus gelpand voor juni (exacte datum volgt). Voor meer informatie, klik hier.

Brookfield catalogus 2011

Klik hier om uw catalogus te downloaden.

This text was reproduced under the Creative Commons Attribution/Share-Alike License; additional terms may apply. See Terms of use for details

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: