Home » Benelux Scientific » Oppervlakte- en deeltjeskarakterisering

Oppervlakte- en deeltjeskarakterisering

Advertisements

Benelux Scientific BV presenteert u de nieuwste technieken op het gebied van oppervlakte- een deeltjes karakterisatie.

Nano-IR, AFM in combinatie met IR spectroscopie
Via AFM is het mogelijk om in het nanometer bereik niet alleen de topografie maar ook mechanische, elektrische, magnetische of thermische eigenschappen te bepalen. In combinatie met infrarood spectroscopie wordt Nano-IR een multifunctioneel systeem. Het levert topografische, mechanische, chemische en thermische informatie in het nanometer bereik.

AFM+, AFM in combinatie met thermische analyse
AFM topografie in combinatie met thermische analyse in het nanometer bereik voor het bepalen van glasovergangstemperatuur en smelttemperatuur.

Microstructuur en adsortiegedrag
De porositeit en adsorptiegedrag van materialen bepalen in grote mate de fysische parameters van deze materialen zoals de duurzaamheid, mechanische sterkte, permeabiliteit, diffusie-eigenschappen van gassen en vloeistoffen, etc.

Het kennen van parameters als poriestructuur, specifiek oppervlak en dichtheid is daarom een belangrijke stap in het karakteriseren van materialen en voorspellen van hun gedrag onder verschillende en eventuele extreme omgevingscondities.

Poriëngrootte van poriën die door een structuur heen lopen kunnen door porometrie bepaald worden.

Deeltjesgrootte en zetapotentiaal
Andere fysische parameters bepalen de eigenschappen van bijvoorbeeld poeders tijdens of aan het einde van een verwerkingsproces. Dit kan bijvoorbeeld zijn het passeren van deeltjes door een membraan (deeltjesgrootte) of langetermijnstabiliteit van emulsies en suspensies (zetapotentiaal).

Deeltjesgrootte, concentratie en vorm
Waar standaard laserdiffractiemethoden een goed en snel beeld geven van de deeltjesgrootte verdelingen in een groot bereik geeft deze techniek geen informatie omtrent de vorm van de deeltjes en ook geen informatie omtrent de concentratie. Micro flow imaging technieken geven dit wel. Concentratie tot 1 deeltje per milliliter kan worden bepaald en de  morfologie van de deeltjes kunnen in 1 techniek worden bepaald.

Katalysatoren
Naast fysische parameters kan er ook chemisch naar het oppervlak van materialen gekeken worden. Dit soort analysemethoden levert met name kennis op van de chemische structuur en functionaliteit aan het oppervlak van te onderzoeken materialen. Zo wordt met chemisorptietechnieken de werking en kwaliteit van (bio)katalysatoren onderzocht.

Optische Emissie Spectrometrie
Met behulp van optische emissie spectrometrie is de analyse mogelijk van chemische elementen binnen de complete range van sub-ppm tot percentage-niveau van zuivere metalen sporen analyse tot zware legeringen.

CS/ONH Elementen Analyse
De CS-analyzers van Bruker zijn ideaal voor de snelle, nauwkeurige en gelijktijdige bepaling van koolstof en zwavel in een grote varieté aan vaste materialen. Daarnaast heeft Bruker elementen analyzers in haar product gamma voor de bepaling van zuurstof, stikstof en (diffuus) waterstof.

 This text was reproduced under the Creative Commons Attribution/Share-Alike License; additional terms may apply. See Terms of use for details.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: