Home » Benelux Scientific » Maalmolens en brekers

Maalmolens en brekers

Advertisements

 Procescontrole/ontwikkeling en monstervoorbereiding » Maalmolens en brekers

Voor een succesvolle chemische of mechanische analyse dienen monsters veelal aan een reeks voorbereidingsstappen onderworpen te worden. Eén hiervan is een mechanische verfijning met als doel een homogeen poeder te verkrijgen waaruit vervolgens via een extractiemethode chemische elementen in een oplossing kunnen gebracht worden. Voor deze verfijningsstap zijn verschillende maaltechnieken van Fritsch beschikbaar :

Fritsch Planetaire molens

Planetaire molens werken volgens de planetaire maaltechniek waarbij een maalbeker in een planetaire baan rond een centrale as beweegt.  Door deze techniek worden monsters erg snel fijngewreven en verbrijzeld door impact en shearing. Voor meer informatie, klik hier.

Fritsch Kogelmolens

Kogelmolens gebruiken de techniek van impact voor verkleinen van brosse materialen. Hierbij worden één of meerdere kogels heen in een gesloten beker of vat heen en weer geslingerd. Voor meer informatie, klik hier.

Fritsch Snijmolens

Snijmolens werken met een roterend mes wat met een instelbare afstand langs vaste messen draait. Met deze molen zijn zachtere materialen te verkleinen. Voor meer informatie, klik hier.

Fritsch Kaakbrekers

Bij de Fritsch kaakbrekers  wordt een bewegende plaat heen en weer bewogen tegen een vaste plaat. Onderaan de platen is een opening voorzien waaruit het gecrushte materiaal, zodra de gewenste fijnheid is bereikt, naar beneden valt. Voor meer informatie, klik hier.

 This text was reproduced under the Creative Commons Attribution/Share-Alike License; additional terms may apply. See Terms of use for details.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: