Home » Benelux Scientific » DMA voor biomaterialen en polymeren

DMA voor biomaterialen en polymeren

Advertisements

 Mechanische analyse » DMA voor biomaterialen en polymeren

ElectroForce® systemen

De ElectroForce® systemen van Bose zijn superieure instrumenten voor de mechanische en dynamische karakterisatie van materialen. Door integratie van Bose® ‘s motortechnologie en WinTest® software zijn de ElectroForce® systemen uiterst betrouwbaar met een hoge precisie en toe te passen bij een verscheidenheid aan applicaties.

De ElectroForce® lineaire motor maakt gebruik van een ontwerp met een eenvoudige maar duurzaam bewegende magneet dat een uitstekende dynamische en langdurige werking garandeert. De ElectroForce® instrumenten hebben hiermee dan ook een nieuwe standaard gezet voor performance, eenvoud en elegantie in één enkel systeem.

Dynamische mechanische testen

Superieure prestaties en betrouwbaarheid zijn noodzakelijk voor dynamische mechanische analyse en materiaalkarakterisering. De ElectroForce® instrumenten gekoppeld met de krachtige WinTest® software maakt dit mogelijk voor de meest uiteenlopende applicaties. De hoge response en lage harmonische verstoring van deze systemen verzekeren een optimaal resultaat met ongekende krachten en frequenties.


Door het gebruik van het geavanceerde Bose motorontwerp, servoregeling en computertechnologie bieden deze systemen een grote varieteit een applicaties in het onderzoek, kwaliteitcontrole en productie. Het betrouwbare mechanisch ontwerp, het “geen-onderhoud” principe en de software-architectuur maken het testen van materialen en componenten een eenvoudig proces.

Bose’s ElectroForce producten worden gebruikt in laboratoria over de gehele wereld voor het testen van o.a. elastomeren, polymeren, componenten in de automobielindustrie, medische industrie, orthopaedische implantaten, protheses, voeding en consumentenproducten.

Karaterisering van biomaterialen en weefsel in een biologische omgeving

Het Bose® BioDynamicTM systeem levert een nauwkeurige karakterisering van biomaterialen in een gesloten biologische omgeving. Het is beschikbaar als desktop instrument of als een accessoire bij een bestaand ElectroForce® systeem. In beide gevallen levert de mogelijkheid om zeer nauwkeurig monsters te introduceren in een biologische omgeving en biologische condities te simuleren in één enkel instrument nieuwe onderzoekskansen voor de ontwikkeling van medische instrumenten en weefseltechnieken.

Omdat het BioDynamicTM system gebruikt kan worden om in-vivo condities te simuleren is het een belangrijk stuk gereedschap dat als het ware een overbrugging maakt tussen basis in-vitro verkennende onderzoeken in petrischalen en in-vivo dierproeven.

This text was reproduced under the Creative Commons Attribution/Share-Alike License; additional terms may apply. See Terms of use for details

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: